Építészeti alkotások környezetében vált eladóvá ez az Andrássy úti, nagy alapterületű duplex lakás

990.000.000Ft
Eladó

1337

Ingatlan azonosító (ID)

277 m2

Méret

5

Fürdőszoba

Leírás

Ha Ön kedveli a századelős épületeket, a korabeli hangulatokat és szívesen élne ilyen miliőben, tekintse meg ezt az eladó lakást a valahai Sugár úton, a mai Andrássy úton. Elhelyezkedését tekintve az Operaházzal szemben található, amely Ybl Miklós alkotása. Balra a Balett Intézet, amely Lechner Ödön tervei alapján készült. Jobbra pedig a Művész Kávéház 1898-ból. Mindezek ma már a világörökség részét képezik.

Az eladó ingatlan egy kívül-belül felújított neoreneszánsz épület (1882) legfelső emeletén (4.) található. Különlegessége az épületnek a lépcsőház kovácsoltvas díszítése, amely az akkor még ismeretlen Gustave Eiffel munkája. A belső kétszintes lakás 2012-ben, az épület felújításával egyidőben, emeletráépítéssel lett kialakítva a ház legfelső emeletén, másik 2 nagy alapterületű lakás szomszédságában. Bejárata a zárt lépcsőházból közelíthető meg, biztonsági ajtóval védett és riasztórendszerrel felszerelt.

A valóságban 277 nm-es alapterületű lakás rendkívüli adottságokkal bír.

A lakás alsó szintjét a hatalmas, fogadások lebonyolítására is alkalmas szalon-nappali-ebédlő tere foglalja el. A szalon egyediségét a körül járható kandalló teszi igazán exkluzívvá. Ennek hatását fokozza az Operaházra néző terasz, amely napos, csendes és klasszikus korlát védi.

A nappalival szomszédos a könyvtár, amely míves könyvesszekrényeivel önmagában egy műalkotás. A gépesített és felszerelt konyha is ezen a szinten kapott helyet. Továbbá ezen a szinten van még egy önálló apartmanként használható lakosztály saját fürdőszobával, gardróbbal.

A felső szinten további két lakosztály található, amelyekben a hálószobákhoz saját fürdő- és gardrób tartozik, az egyikhez egy 8,3 nm-es erkély is. További extra megoldás egy bejárható, 30 nm-es, tükrös gardróbszoba, amely igazán kényelmesebbé teszi a lakást.

A lakásfelszerelésekre jellemző a legújabb technológia (konyhagépek, egyedi konyhabútor, légkondicionálás, központi fűtés, padlófűtés). A lakás 2012-ben új műszaki és esztétikai megoldásokkal épült meg, amelynek során a tetőszerkezet, a belső és külső nyílászárók, valamint a közművezetékek is újak. Lezajlottak a korhű helyreállítások, mint a bejárat, a belső udvar, a lépcsőház, a korlátok helyreállítása és egy új lift beszerelése.

Az ingatlan irányára 990 000 000 Ft (2 540 000 EUR)

 

 

Cím

Cím: Budapest, Andrássy út
 • Ország: Magyarország
 • Megye: Pest
 • Irányítószám: 1061
Megnyitás a Google Térképen
 • Ingatlan azonosító (ID) 1337
 • Ár 990.000.000Ft
 • Ingatlan típusa
 • Ingatlankínálat típusa
 • Szoba 5
 • Fürdőszoba 5
 • Építés éve 1882
 • Méret 277 m2

Kapcsolat

Schrammer Katalin

Ingatlanügynök
+36 30 727 5753
katalin.schrammer@gmail.com
Egyéb ingatlan